Search This Blog

Sunday, January 23, 2011

Suomi on Kaunis Maa!!


Tässä on Suomen kartta. Ihmiset sanovat usein, että Suomi on Suomi-neito, koska Suomen kartta on samanlainen kuin nainen, jolla on käsi ylhäällä. Lappi on Suomen käsivarsi. Suomi-neito on Suomen ja suomalaisuuden symboli, jonka kaikki suomalaiset tietävät. Tiedamme että, suomi on kaunis mää. Siella on puhdas ilma, paljon metsää ja yli 180,000 järveä Suomessa. Suomen luonto on rikas. Suomessa on myös paljon lampia, jokia ja koskia. Suurin järvi on Saimaa, jossa elää Saimaan norppa. Se on eläin, joka elää vain Suomessa. Suomen pinta-alasta vesistöä on noin 10 %.


Suomea ympäröi meri. Suomen ja Ruotsin välissä on Pohjanlahti. Suomen ja Viron välissä on Suomenlahti. Pohjanlahti ja Suomenlahti ovat osa Itämerta. Kesällä ihmiset kalastavat paljon, esimerkiksi ahvenia, haukia ja lohia. Suomen merissä ja järvissä on paljon saaria. Esimerkiksi Suomenlahdella ja Pohjanlahdella on paljon saaria ja kun ne ovat lähekkäin, ne ovat saaristo.



Katsokaa tätä kuvaa, eikö olekin kaunista? Tuntuu siltä, että on jotain maagista Suomessan pilvi.


Tämä on Helsinki, Suomen pääkaupunki. Sijaitsee Suomenlahden, Helsingin kaupunki hallitsee meri. Jotkut suosituimmista nähtävyyksistä ja parhaimmista illallinen paikat sijaitsevat kauniilla saarille pois rannasta. Suomenlinnan merilinnoitus on yksi tällainen sivusto.



Pohjoisessa-Suomessa on Lappi, missä joulupukki syntyi ja asuu. Lapissa, luonto on erilainen kuin muualla Suomessa. Lapissa on tuntureita, joissa ei kasva puita. Lapissa kesä on lyhyt ja talvi on pitkä. Syksy on Lapissa hyvin värikäs, koska maa, puut ja pensaat ovat punaisia ja keltaisia. Silloin Lapissa on ruska. Talvi on pitkä ja hyvin pimeä, koska aurinko on poissa 2 kuukautta. Silloin Lapissa on kaamos. Lapin eläin on poro.

Mielestäni Lappi on lempipaikkani Suomessa. Se on koska rakastan luontoa. Haluan kokea elämää "in the lap of mother nature", Luonnon helmassa, kuten suomalaiset sanovat.


Nämä ovat kuvia "aurora borealis/northern lights, suomeksi, suomeksi, se on nimeltään Revontulet. Miksi on siella niin ihana valo? Electrically charged particles come down from space and hit the atmosphere. The air particles in turn, in fact oxygen atoms and ionized nitrogen molecules, get energy in the collisions with the incoming electric particles. Then the air glows the excess energy away, in the form of light emission. This light emission we know as the Northern Lights. We can detect those electric particles, which originally cause the Northern Lights, of course, by using satellite instruments. But more than 100 years ago - nobody knew what the lights were!

((((Sähköisesti varautuneet hiukkaset tulevat alas avaruudesta ja osuma ilmakehään. Ilman hiukkaset puolestaan itse asiassa happiatomit ja ionisoitunutta typen molekyylit, saavat energiaa törmäyksissä saapuvan sähköinen hiukkasia. Sitten ilma hehkuu ylimääräinen energia pois, muodossa valoa säteilevän. Tämä valo päästöjen tunnemme Northern Lights. Voimme havaita näitä sähköllä hiukkasia, jotka alun perin aiheuttaa revontulia, tietysti avulla satelliitin välineitä. Mutta enemmän kuin 100 vuotta sitten - kukaan ei tiennyt, mitä valot olivat!)))))

4 comments:

  1. Hienoa tekstiä ja hienoja kuvia!

    ReplyDelete
  2. Muutamassa kohdassa on jokseenkin ärsyttäviä kielioppivirheitä, mutta muuten hauska lukea ulkomaalaisen kirjoittamaa suomea. (: Luen itse kieliä yliopistossa, joten kiinnitän silloin tällöin ehkä liiankin paljon huomiota kieliopin oikeellisuuteen ja käännösten täsmäävyyteen. (:

    ReplyDelete